Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γενικά 24 Αυγούστου έως 22 Σεπτεμβρίου
Θηλυκό. Γη. Ευμετάβλητο
Μέρος του Σώματος: Νευρικό Σύστημα, Έντερα
Κυβερνήτης Πλανήτης: Ερμής
Μέταλλο: Υδράργυρος
Ημέρα: Τετάρτη
Φυσικός Οίκος: 6ος
Χρώμα: Βιολετί σκούρο
Πολύτιμος Λίθος: Ίασπις - Τοπάζι

Θετικές Ιδιότητες της Παρθένου
Διακριτικότητα, αναλυτικότητα, μεθοδικότητα. Μετριοφροσύνη. Πραότητα. Καλαισθησία, αίσθηση της τάξης.

Αρνητικές Ιδιότητες της Παρθένου
Γκρινιάρης, αγχώδης, υπερβολικός στην κριτική, υπερβολικά εκλεκτικός, ιδιότροπος. Υπερβολικά τυπικός. Σχολαστικός.

Χαρακτήρας
Γερός δουλευτής, εξαιρετικά πρακτικό μυαλό και με μαγάλη αγάπη για τη λεπτομέρεια, ο άνθρωπος που ανήκει στο ζώδιο της Παρθένου είναι, στην καλύτερή του περίπτωση, πολύ προσεκτικός και πρόθυμος να βοηθάει τους γύρω του. Αισθάνεται ευτυχισμένος στην αδιάκοπη δράση και διαθέτει μεγάλα αποθέματα ενεργητικότητας. Το κακό μ' αυτόν είναι ότι δεν μπορεί εύκολα να κάνει διακοπή. Αυτό που ευνοεί αυτός διακοπή και ανάπαυλα είναι για τους άλλους σκληρή δουλειά. Το πάθος του Παρθένου για τις λεπτομέρειες μπορεί να τον κυριαρχεί. Επιζητώντας το τέλειο στο κάθε τι, χάνει εύκολα τη γενική εικόνα ενός ζητήματος. Το βασικό κίνητρο του Παρθένου είναι να εξυπηρετεί και την επιθυμία του αυτή την ικανοποιεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Η ακρίβεια και η τάξη είναι στη φύση του και συνδυάζονται με μια αγνότητα που, όπως μαρτυρά η ονομασία του ζωδίου, είναι παραπλήσια με την παρθενικότητα. Σε μερικές περιπτώσεις, αυτό μπορεί να δημιουργεί έναν ψυχολογικό φραγμό, που είναι δύσκολο να καταρριφθεί και μπορεί να κάνει τους Παρθένους να φαίνονται πολύ αποκομμένοι από το περιβάλλον τους.

Πνεύμα
Το πνεύμα ενός Παρθένου μπορεί να μη βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο, έστω και από την άποψη μόνο ότι του λείπει η πλατιά σκέψη και ο οραματισμός. Είναι όμως ικανότερος από κάθε άλλον ίσως στην αναλυτική αντίληψη και την τέλεια, ως τις λεπτομέρειες, αφομοίωση των πραγμάτων. Όταν έχει να κάνει μ' ένα πρόβλημα, το ένστικτό του τον οδηγεί να το αναλύσει στα μέρη του, για να το κατανοήσει. Το να γνωρίζει το πώς, γιατί, πότε και που, έχει αποφασιστική σημασία για τη ζωή του και την ευτυχία του. Μπορεί επομένως να γίνει ένας καλός ερευνητής και τότε η ευφυία του και η λογική του κρίση λειτουργούν θαυμάσια, αλλά πρέπει να προσέχει να μην παραφορτώνει την εργασία του με λεπτομέρειες που θα του κρύβουν τον κύριο στόχο του. Η Παρθένος είναι ένα ζώδιο που σχετίζεται με τη στεναχώρια και το άγχος. Οι Παρθένοι υποφέρουν συχνά από αναστολές και απωθήσεις, που βγαίνουν στην επιφάνεια σαν τάση προς τη νευρικότητα ή την αδιάκοπη ψυχική διέγερση. Αυτό μπορεί να δημιουργεί σοβαρές περιοδικές εντάσεις, που με τη σειρά τους μπορεί να επιδράσουν στην υγεία, προκαλώντας εντερικές διαταραχές, δερματικές παθήσεις. Ο Παρθένος πρέπει να κάνει ότι μπορεί για ν' αφήνει στη συναισθηματική πλευρά της προσωπικότητάς του διεξόδους και δυνατότητες να εκφράζεται θετικά.

Συναισθηματικές Σχέσεις
Ο συσχετισμός του ζωδίου της Παρθένου με την αγνότητα είναι τόσο ισχυρός και άμεσος, ώστε μπορεί να κάνει τις αισθηματικές σχέσεις ενός Παρθένου προβληματικές. Δεν του είναι εύκολο συνήθως να εκδηλωθεί στον έρωτα τόσο θερμά όσο θα ήθελε.

Σταδιοδρομία
Γραμματέας, ερευνητής επιστήμονας, ειδικός της στατιστικής, κηπουρός, λογιστής, δάσκαλος. Κάθε σταδιοδρομία που έχει σχέση με την υγεία και την υγιεινή. Επόπτης, τεχνίτης. Η ιδεώδης θέση, για μια νεαρή κοπέλα Παρθένο, είναι η θέση της ιδιαιτέρας γραμματέως. Ίσως μάλιστα να είναι και η ίδια ιδεώδης γραμματέας, άψογη στην εμφάνιση, με θαυμαστή τάξη στο γραφείο της, έτοιμη να βγάλει πέρα κάθε δουλειά που θα της αναθέσει ο προϊστάμενός της. Είναι η τυπική εικόνα των νεαρών κοριτσιών Παρθένων. Τους αρέσει η εργασία με καθορισμένο πρόγραμμα, που επιτρέπει ν' ασχολούνται με λεπτά ζητήματα, όπου χρειάζεται ευστροφία και επινοητικότητα. Το στοιχείο τους είναι οι βοηθητικοί ρόλοι, δεν είναι πολύ κατάλληλες για υπεύθυνη διοικητική θέση. Επειδή δεν διακρίνονται για οργανωτικές ικανότητες, αποδίδουν καλύτερα δουλεύοντας στα παρασκήνια, προσφέροντας θετική και πρακτική βοήθεια σ' εκείνους που έχουν ευθύνες. Κατά βάθος, ένας Παρθένος έχει ανάγκη από ασφάλεια και από μια σταθερή οικονομική βάση. Το επάγγελμα της νοσοκόμου είναι επίσης μια ιδεώδης σταδιοδρομία για την Παρθένο. Τέλος οι Παρθένοι είναι γενικά πολύ καλοί σε κάθε τομέα που έχει σχέση με αναλυτική εργασία.

Γονείς Και Παιδιά
Το πάθος του Παρθένου για την τάξη και την τελειότητα μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να είναι δύσκολος πατέρας και προπαντός δύσκολη μητέρα. Η μητέρα Παρθένος, κυρίως κατά τις περιόδους νευρικής εντάσεως, μπορεί να αναστατώνεται υπερβολικά όταν τα παιδιά της γυρίζουν από το σχολείο βρώμικα. Ενώ όμως μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρός, ο Παρθένος παροτρύνει τα παιδιά του να χρησιμοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους ωφέλιμα και πρακτικά και ιδιαίτερα σε εργασίες που απαιτούν προσοχή στις λεπτομέρειες, όπως το νοικοκυριό. Πρέπει ωστόσο να προσέχει τις σχέσεις του μαζί τους, επειδή μπορεί να κρατάει κάποια απόσταση απ' αυτά και, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί και να του λείπει η αληθινή αγάπη και στοργή. Μια τέτοια τάση απαιτεί επαγρύπνηση. Μπορεί να χρειαστεί, στην ανάγκη, μια προσπάθεια να αναπτύξει πιο θετική στάση. Οι δάσκαλοι αγαπούν τα παιδιά Παρθένους. Τα τετράδιά τους είναι πάντοτε άψογα, κάνουν πάντοτε εύστοχες ερωτήσεις, τακτοποιούν πρόθυμα κάθε αταξία που προκαλούν τα πιο απρόσεκτα παιδιά κ.λ.π. όλες αυτές οι αρετές εκδηλώνονται αμέσως από τη στιγμή που θ' αρχίσει η καθημερινή σχολική ζωή του παιδιού, με το καθημερινό πρόγραμμα. Και έχει ανάγκη ένα τέτοιο παιδί απ' αυτή την καθημερινή σειρά κι αυτό το πρόγραμμα στη ζωή του, όπως και από τη σχολική πειθαρχία. Δεν δέχεται βέβαια αναντίρρητα αυτή την πειθαρχία, δείχνεται όμως πάντοτε εξαιρετικά λογικό, αν του εξηγούν κατάλληλα εκείνο που ζητούν απ' αυτό. Έξω από το σχολείο, το παιδί αυτό πρέπει να ενθαρρύνεται να ζωγραφίζει, ν' ασχολείται με κατασκευές.
 ·  · Κοινοποιήστε
χαρακτηριστικά των 12 ζωδίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου